HUMAN ERROR – EMBERI TÉVEDÉSEK mint rendkívüli események okai

2014. november 22-én szombaton, 19 órai kezdettel Dr. Oplatka Gábor (a Magyar Mérnökök és Építészek Svájci Egyesületének tanácsadó vezetőségi tagja, az EidgenössischeTechnische Hochschule Zürich professzora) “HUMAN ERROR – EMBERI TÉVEDÉSEK mint rendkívüli események okai” címmel tart előadást (Helyszín: AlsterCity, Weidestraße 122b, ill.Osterbekstraße 90 b, 22083 Hamburg).

P1440209

“Több mint 40 év balesetvizsgálatainak a tapasztalataiból leszűrhető, hogy ezek nagyrészét emberi tévedések okozták és hogy ezek a tévedések bizonyos típusokra vezethetők vissza. Az előadás célja ezen tévedés-típusokat példákon bemutatni, megismétlésük elkerülésére. A példákat az élet produkálta, de szükség esetén átformáltak úgy, hogy jogi következtetések ne legyenek levonhatók a konkrét esetre.

Emberi tévedés akkor áll fenn ha gondosan járunk el, igyekszünk körültekintően és szabatosan dolgozni, de mindennek ellenére egy hiba csúszik be a gondolkozásunkba, tévedünk. A tévedés nem tévesztendő össze a gondatlansággal, hanyagsággal, figyelmetlenséggel, nem tudással vagy nem akarással.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s